یکی از سوالات داوطلبان آزمون های حقوقی پیرامون تهیه منابع برای مطالعه این است که آیا استفاده از جزوه های موجود از اساتید حقوق برای مطالعه کفایت می کند یا باید از کتاب استفاده کرد؟ پاسخ کارشناس کتابفروشی حقوقی دادبازار به این دسته از داوطلبین گرامی این است که استفاده از جزوات موجود در بستر فضای مجازی چندین ایراد دارد:
ایراد شرعی-اخلاقی استفاده از جزوات:
اولین ایراد استفاده از جزوات در مواردی است که داوطلبی در کلاس های حضوری استادی در موسسه آموزشی شرکت و از کلاس نکته برداری کرده است. جزوه مذکور توسط داوطلب موصوف یا به فروش می رسد یا بدون اجازه مدرس و به صورت رایگان در اختیار سایر داوطلبین قرار می گیرد. اقدام صورت گرفته به لحاظ اخلاقی و شرعی دارای ایراد است چون بدون اذن مدرس و موسسه آموزشی صورت گرفته و امکان دارد راضی به انتشار مباحث تدریس شده نباشند بنابراین حقوق معنوی استاد مذکور ایجاب می نماید که سایر داوطلبین یا در کلاس های مدرس شرکت نمایند یا با کسب اجازه از وی از جزوات استفاده نمایند.
ایراد محتوایی جزوات دستنویس حقوقی:
اشکال دیگری که به استفاده از جزوه در مقایسه با کتاب وارد است مربوط به اشتباهات موجود در آن است. صرف نظر از اشتباهات نوشتاری و غلط های املایی گاها با تهیه جزوه توسط دانشجو یا داوطلب در کلاس به عللی از قبیل کم دقتی اشتباه محتوایی، مفهومی و معنایی در ثبت نکات رخ می دهد. در صورت وقوع اشتباه محتوایی چون جزوه به روز رسانی و ویرایش نمی شود داوطلبینی که از چنین جزوه ای استفاده می کنند و از طرف دیگر شخصا در کلاس حضور نداشته اند متوجه اشتباهات صورت گرفته نمی شوند.تقدم کتاب بر جزوه به این علت است که در هر نوبت چاپ، توسط مولف بازبینی، ویرایش و اصلاح می شود.
ایراد ساختاری جزوات در مقایسه با کتب حقوقی:
از دیگر حسن های کتاب حقوقی در مقایسه با جزوه سبک نوشتاری، چارچوب و قالب بندی و در مواردی ساختار و نظام مندی کتاب است. جزوه یا توسط دانشجو در کلاس به صورت دستنویس برداشته می شود که در این حالت فاقد سبک نوشتاری، چارچوب و قالب بندی است یا به صورت تایپی و توسط خود مدرس، قبل از تشکیل کلاس وبعضا در دوره های قبل بدون به روز رسانی تهیه می گردد که علاوه بر ایراد فوق معمولا به صورت خلاصه و فقط شامل مباحث موردنظر مدرس و مباحث قدیمی است. بنابراین نکات یا پاسخ سوالاتی که در کلاس مطرح می شود و مباحث جدید آزمونی را شامل نمی گردد. در نتیجه امکان دارد آن مباحث از نظر طراحان سوالات آزمون های حقوقی فاقد ارزش آزمونی باشد و از آنها سوالی طرح نشود.
ایراد ذهنی-تثبیتی نسب به کتاب حقوقی:
جزوه خصوصا جزوه دستنویس به دلیل اینکه در کلاس نوشته و نکات با شتاب برداشته می شود معمولا ظاهری آشفته، بی نظم و شلخته دارند. تحقیقات ثابت کرده اند که بیشترین ماندگاری و تثبیت مطالب در حافظه انسان از طریق حافظه تصویری صورت می گیرد. بازیابی اطلاعات یک نوشته مرتب، فاقد شلختگی و حاشیه نویسی زیاد از طریق حافظه تصویری راحتتر و با سرعت بیشتری اتفاق می افتد.